Prajitura cu prune si crema de vanilie

Printeaza

Prajitura cu prune si crema de vanilie

Prajitura cu prune si crema de vanilie din: oua, unt, iart, praf de copt, faina, zahar, zeama de lamaie, zahar vanilat, prune, zahar pudra, budinca de vanilie, lapte, frisca.

 

Ingrediente :

  • 2 ouă
  • 80 g unt sau margarină
  • 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce
  • 1 plic praf de de copt
  • 2 căni făină
  • 1 şi 1/2 căni zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 800 g prune

Ingrediente cremă :

  • 1 pachet margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de budincă cu gust de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 100 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Freci untul spumă cu zahărul, adaugi pe rând ouăle, iaurtul, vanilia, făina şi praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor. Speli şi cureţi prunele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o stre­curătoare.

Când blatul este pe jumătate copt, îl scoţi, aşezi jumătăţile de prune şi dai din nou la cuptor până se rumeneşte. In acest timp pregăteşti crema: fierbi praful de budincă cu laptele şi laşi să se răcească.

Freci margarina spumă cu zahărul, adaugi budinca răcită şi întinzi crema obţinută peste blatul copt şi răcit din tavă. Decorezi prăjitura cu prune şi un moţ de frişcă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu prune si crema de vanilie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.