Prajitura cu prune, nuca si bezea

Printeaza

Prajitura cu prune, nuca si bezea din: zaahar, unt, faina, oua, bicarbonat, prune, nuci.

Ingrediente:Prajitura cu prune, nuca si bezea

  • 300 g zahăr
  • 120 g unt
  • 180 g făină
  • 4 ouă
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 1 lingură esenţă de rom
  • coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
  • 750 g prune
  • o mână de nuci prăjite

 

Mod de preparare:

Freci untul cu 150 g zahăr până se face cremos, adaugi 1 ou plus 3 gălbenuşuri pe rând, amestecând până la încor­porare. Adaugi apoi făina treptat şi mirodeniile, esenţa de rom şi coaja rasă de lămâie.

Ungi tava de prăjitură cu puţin unt, o tapetezi cu făină şi răstomi compoziţia peste care pui jumătăţile de prune. Din loc în loc aşezi câte un miez de nucă; aceasta va da o savoare deosebită prăjiturii.

Dai totul la cuptor 15 minute, timp în care pregăteşti bezeaua: baţi bine cele 3 albuşuri cu zahărul rămas şi o răstomi peste fructe, nivelezi şi o dai iar la cuptor până se coace.

Ai grijă să nu se rumenească prea tare albuşul, căci se va sfărâma când vei tăia prăjitura!

Prajitura cu prune, nuca si bezea

Prajitura cu prune, nuca si bezea

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu prune si bezea
  • tarta cu prune si bezea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.