Prăjitură cu piure de fructe

Printeaza

Prăjitură cu piure de fructe din: fructe de sezon, zahar, faina, margarina, apa minerala si sare.

Ingrediente:Prăjitură cu piure de fructe

  • 4 pahare fructe de sezon (frăguţe, căpşune, vişine),
  • zahăr după gust.

Pentru blat ai nevoie de:

  • 2 pahare făină
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 3 linguri margarină
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3/4 pahar apă minerală
  • puţină sare.

 

Mod preparare piure de fructe:

Speli şi cu­reţi fructele de sâmburi şi codiţe, apoi le zdrobeşti (cu furcu­liţa ori mixerul) şi le amesteci foarte bine cu zahăr după gust.

Mod preparare aluat:

Freci margarina cu zahărul până se topeşte. Amesteci făina cernută cu pra­ful de copt, sarea, apoi adaugi margarina, apa minerală şi omogenizezi compoziţia cu lingura.

Torni blatul într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, la foc potrivit.

După ce s-a copt, îl tai cât este cald, obţinând 2 părţi. întinzi 1/2 din piureul de fructe peste prima parte, aşezi a doua parte a blatului şi pui piureul rămas, în funcţie de posibilităţi, poţi lăsa prăjitura simplă, ornată cu fructe sau o poţi orna cu frişcă şi deasupra cu fructe.

O dai la rece pentru o oră, apoi o tai bucăţi.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-piure-de-fructe html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.