Prajitura cu piure de dovleac copt

Printeaza

Prajitura cu piure de dovleac copt din: oua, faina, ulei, zahar, esenta de vanilie, portocala, lamaie, bicarbonat, praf de copt, sare, piure de dovleac.

Ingrediente:Prajitura cu piure de dovleac copt

  • 5 ouă
  • 300 g făină
  • 160 ml ulei
  • 280 g zahăr fin sau farin
  • 1 fiolă esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 250 g piure de dovleac copt

 

Mod de preparare:

Pentru a obţine piureul, coci bucăţi de dovleac în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când miezul se înmoaie. După ce s-a răcit dovleacul copt, îl cureţi de coajă şi mixezi miezul copt, până obţii un piure.

Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat 250 g zahăr şi baţi în continuare până obţii o bezea omogenă.

Mixezi gălbenuşurile cu sarea şi torni uleiul picătură cu picătură, în timp ce mixezi. în crema obţinută, încorporezi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, praful de copt, esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie şi portocale, apoi piureul rece de dovleac şi spuma de albuşuri, alternând cu făina cernută.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×35 cm şi torni uniform compoziţia. Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute. Când s-a răcit, o porţionezi şi o presari cu zahărul pudră care ţi-a rămas.

O poţi decora cu zahărul pudră rămas şi cu frunzuliţe de mentă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.