Prajitura cu piersici si cacao

Printeaza

Prajitura cu piersici si cacao din: galbenusuri, albusuri, zahar, faina, lapte, oua, faina, gelatina, esenta de vanilie, pierisic, cacao.

Ingrediente:Prajitura_cu_piersici_si_cacao

  • 2×4 galbenusuri
  • 2×4 albusuri
  • 2×120 g zahar
  • 2×120 g faina

pentru crema de vanilie:

  • un litru lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 200 g faina
  • un pliculet granule gelatina
  • 10 ml esenta vanilie

pentru umplut:

  • 6 piersici din compot

pentru servit:

  • 3 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Se fac întâi blaturile care se coc de două ori în forme diferite, una rotundă pentru baza prăjiturii şi un blat drept pentru tapetat. Aşadar, gălbenuşurile se freacă cu 120 g zahăr până ce acesta se topeşte. Albuşurile se bat spumă si se adaugă în crema de gălbenuş, apoi se pune făina.

Se amestecă si se toarnă în forma rotundă. Se coace 10-15 minute şi se lasă la răcit. Se procedează la fel pentru foaia dreaptă care apoi se taie triunghiuri.

Pentru cremă, gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi făină. Apoi, se toarnă câte puţin lapte rece pentru a obţine o ciulama. Restul laptelui se pune la fiert şi, când clocoteşte, se pune în lapte ciulamaua. Se amestecă pe foc până când crema devine groasă. Se trage deoparte şi se sdaugă vanilia.

Se lasă la răcit, iar gelatina se înmoaie şi apoi se pune în crema călduţă. Cele 6 linguri de zahăr rămase se bat cu albuşurile şi se amestecă în crema de vanilie cu gelatină. Se amestecă bine dar cu delicateţe şi se adaugă piersicile din compot.

Prăjitura se montează într-un castron ai cărui pereţi se tapetează cu triunghiuri de aluat copt. Se pune crema amestecată cu fructe, se nivelează şi se astupă cu blatul rotund. Vasul se îmbracă în folie pentru a a nu absorbi alte mirosuri din frigider şi se dă la rece pentru 4 ore.

Pentru servit, se scoate prăjitura din castron cu ajutorul unei farfurii şi apoi se întoarce. Se presară din abundentă cu cacaua cernută şi se aduce la masă.

Prajitura cu piersici si cacao

Prajitura_cu_piersici_si_cacao

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.