Prajitura cu piersici, cocos si inghetata

Printeaza

Prajitura cu piersici, cocos si inghetata din: oua, zahar, ulei, fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, esenta de vanilie, piersici.

Ingrediente:Prajitura_cu_piersici_cocos_si_inghetata

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 6-7 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • esenţă de vanilie
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 4 piersici

Pentru topping:

  • 2 piersici
  • îngheţată de vanilie

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat mai întâi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul si zahărul vanilat si se mixează până se obţine o bezea tare.

Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se mixează în continuare. Apoi se pun uleiul esenţa, treptat făina, praful de copt şi cocosul. Compoziţia nu trebuie să fie foarte consistentă, ci trebuie sa curgă uşor din bol.

Se taie 4 piersici în cuburi mici si se pudrează cu făină. Se adaugă la final în bolul cu aluat şi se amestecă uşor cu o spatulă.

Se toarnă amestecul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt si se dă la cuptorul preîncălzit în prealabil, la foc mic, pentru 30 de minute.

Se scoate prăjitura din tavă şi se lasă să se răcească, apoi se ornează cu felii de piersică şi îngheţată de vanilie.

Prajitura cu piersici, cocos si inghetata

Prajitura_cu_piersici_cocos_si_inghetata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.