Prajitura cu pere

Printeaza

Prajitura cu pere

Ingrediente:Prajitura cu pere

pentru blatul 1

  • 125 g biscuiţi cu unt
  • 2 linguri de miere
  • 75 g unt

Pentru blatul 2

  • 100 g făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 50 g unt
  • 1-2 linguriţe de coajă rasă de lămâie
  • 75 g unt

Pentru umplutură

  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 2 oua
  • 100 g smântână duice
  • 1-2 plicuri de zahăr vanilat
  • 6-8 pere

Preparare:

Se pun biscuiţii într-un bol şi se zdrobesc cu făcăleţul. Se amestecă firimiturile obţinute cu mierea, zahărul vanilat, untul şi coaja de lămâie şi se obţine un aluat uşor de modelat, care se bagă la figider câteva minute.

La fel se procedează şi cu celălalt aluat. Se amestecă toate ingredientele până se obţine o cocă uşor de modelat şi se bagă la frigider.

Separat, se pregăteşte umplutura şi se curăţă perele. Se pune brânza de vaci într-un bol şi se amestecă cu zahărul, ouăle şi celelelalte ingrediente până se obţine o cremă spumoasă. Perele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie jumătăţi. După ce s-au pregătit toate, se tapetează cu unt şi cu făină o tavă dreptunghiulară de aragaz, se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180°C şi se aşază blatul cu biscuiţi, peste el se pune crema de brânză, jumătăţ ile de pere şi se modelează din celălalt aluat un grătar, care se pune peste pere.

Se bagă la cuptor timp de 30 de minute. După ce s-a copt, se lasă la rece şi se serveşte pudrată cu zahăr sau cu frişca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.