Prajitura cu pere si smantana dulce

Printeaza

Prajitura cu pere si smantana dulce din: făină, zahar, sare, unt, pere, smantana dulce, zahar brun.

Prajitura_cu_pere_si_smantana_dulce

Ingrediente pentru blat:

  • 350 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • 125 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 125 g zahăr
  • 60 g unt
  • 3 pere
  • 125 ml smântână dulce
  • 2 linguri zahăr brun

Mod de preparare:

Se aşază într-un castron făina, 2 lin­guri zahăr, sare şi unt rece; se frământă cu vârfurile degetelor un aluat sfărâmi- cios. Se adaugă 4-5 linguri cu apă rece şi. se frământă aluatul; se dă la frigider cca 30 min.

Se decojesc perele, se taie jumătăţi şi se îndepărtează casetele seminţelor. Se încinge cuptorul la 200 °C. Pe o tavă se aşază 6 forme mici de sufleu. în fiecare dintre ele se aşază câte o bucăţică de unt cât o alună, zahăr şi 1/2 de pară. Se coc la cuptor 20 min. Se pune apoi în fiecare formă restul de unt şi zahăr.

Se întinde o foaie de aluat,, pe planşeta tapetată cu făină şi se taie 6 discuri. Fie­care formă se tapetează cu câte un disc de aluat şi se coc 20 min.

Se lasă să se odihnească în forme cca 4 min. Se răstoarnă apoi din forme. Se amestecă smântână duice cu zahăr şi se serveşte alături de cuiburile de aluat.

Prajitura cu pere si smantana dulce

Prajitura_cu_pere_si_smantana_dulce

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.