Prajitura cu pere si aluat ras

Printeaza

Prajitura cu pere si aluat ras din: faina, zahar, margarina, lapte, banana, praf de copt, pere, scortisoara, zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu pere si aluat ras

Pentru stratul de la bază:

  • 350 g făină
  • 150 g zahăr
  • 50 g margarină
  • 100-150 ml lapte
  • 1 banană
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură:

  • 1 kg pere
  • 1 linguriţă scorţişoară

Pentru stratul exterior şi decor:

  • 100 g făină
  • 50 g zahăr
  • 50 g margarină
  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Cureţi banana şi o mixezi împreună cu zahărul, apoi adaugi margarina moale şi amesteci până se dizolvă zahărul, încorporezi făina şi praful de copt, alternând cu laptele. Laşi aluatul în frigider 1/2 oră, după care îl întinzi în tava de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Peste aluatul din tavă, aşezi perele decojite şi rase, presărate cu scorţişoară. Mixezi margarina cu zahărul, până obţii o cremă omogenă. Adaugi făina cernută şi frămânţi un aluat tare, pe care îl razi peste fructe.

Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 35 de minute, până când se rumeneşte frumos.

După ce prăjitura s-a răcit complet în tavă, o pudrezi cu zahăr şi o tai în dreptunghiuri.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu pere si aluat razuit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.