Prajitura cu pere, merisoare si vanilie

Printeaza

Prajitura cu pere, merisoare si vanilie din: lapte, frişca lichidă, ouă, extract de vanilie, zahăr fin, sare, făină, merişoare, pere.

Ingrediente:Prajitura_cu_pere_merisoare_si_vanilie

  • 180 ml lapte
  • 180 ml frişca lichidă
  • 2 ouă
  • câteva picături de extract de vanilie
  • 1/4 ceaşcă zahăr fin
  • sare
  • 1/4 ceaşcă făină
  • 1/2 ceaşcă merişoare
  • 2 pere decojite

Mod de preparare:

Se unge forma cu unt şi se pudrează cu făină. Se ames­tecă laptele cu frişca; se adaugă odă şi vanilie şi se în­globează cu telul. In final se adaugă zahăr, un praf de sare şi făina, bătând în continuare.

Se curăţă perele de cotoa­re şi pulpa se taie felii care se aşază pe fundul unei for­me. Se toanţţă deasupra alu­atul şi se presară merişoare.

Se coace cca 25 min. la Cup­torul încins la 180°C. Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă să se răco­rească puţin pe un grătar. Se serveşte caldă, tăiată felii.

Prajitura cu pere, merisoare si vanilie

Prajitura_cu_pere_merisoare_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.