Prajitura cu ovaz, curmale si miere

Printeaza

Prajitura cu ovaz, curmale si miere din: unt, amidon, migdale, fulgi de ovaz, zahar, lapte, esenta de vanilie, curmale fara samburi, unt, apă, miere.

Prajitura_cu_ovaz_curmale_si_miere

Ingrediente pentru aluat:

  •  170 g unt
  •  60 g amidon
  •  70 g migdale
  •  110 g fulgi de ovăz
  •  100 g zahăr
  •  65 ml lapte
  •  esenţă de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  •  450 g curmale fără sâmburi
  •  2 linguri unt
  •  125 ml apă
  •  125 ml miere

Mod de preparare:

Curmalele tăiate bucăţi mici se pun pe foc cu unt, apă.şi miere. Se lasă 10 minute. Pentru aluat, se amestecă cu degetele, într-un vas, untul tăiat, zahărul şi amidonul.

La robot se mixeâză fulgii de ovăz şi migdalele si apoi se pun în amestecul facut anterior. Se adaugă esenţă de vanilie şi se amestecă adăugând laptele.

Se pune un prim strat de aluat într-o formă de copt, se nivelează şi se pune umplutura de curmale. Se acoperă cu cealaltă parte a aluatului, se nivelează si se dă la cuptor.

Prajitura cu ovaz, curmale si miere

Prajitura_cu_ovaz_curmale_si_miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.