Prajitura cu orez si lapte de cocos

Printeaza

Prajitura cu orez si lapte de cocos din: făină de orez, sare, lapte de cocos, zahăr pudră nerafinat, zahăr tos, ulei.

Ingrediente:Prajitura cu orez si lapte de cocos

  • 400 g făină de orez proaspăt măcinată
  • 1 linguriţă sare
  • 500 ml lapte de cocos (de la 1/2 de nucă)
  • 300 g zahăr pudră nerafinat
  • 50 g zahăr tos
  • 500 ml ulei

Mod de preparare:

Se amestecă făina de orez cu sarea şi se cern împreună. Se fierb laptele de cocos, zahărul nera­finat şi cel tos, până se dizoivă zahărul, apoi se strecoară printr-o sită. Se toarnă soluţia caldă în amestecul de făină şi sare, puţin câte puţin, frământând continuu până ce coca se amestecă bine.

Continuaţi să frământaţi, bătând coca cu mâna, aproximativ cincisprezece minute, până ce coca devine moale şi pufoasă. Se lasă aproximativ o oră Să crească. E încing cincizeci de mililitri de ulei într-o tigaie mică, la foc moderat.

Se ia o lingură de cocă, se pune în ulei încins şi se pune la prăjit. Se înţeapă cu o scobitoare pentru a se pătrunde. Se scoate şi se lasă uleiul să se scurgă. Se procedează identic, în continuare, cu coca rămasă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.