Prajitura cu nuci si migdale

Printeaza

O reteta de prajitura cu nuci, migdale, coaja confiata de portocale, miere, zahar, faina, cacao, esenta de rom si zahar vanilat.Prajitura cu nuci si migdale

Ingrediente:

  • 100 g nuci
  • 100 g migdale
  • 200 g coajă confiată de portocale şi lămâie
  • 100 ml apă
  • 2 linguri miere
  • 150 g zahăr
  • 100 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 esenţă de rom
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Prăjeşti nucile şi migdalele 20 de minute în cuptor, le laşi să se răcească, apoi le mărunţeşti. Adaugi cacaua, vanilia, romul, coaja de portocale şi lămâie şi amesteci. Fierbi apoi apa cu mierea şi zahărul, până obţii un sirop pe care-l torni peste migdale, nuci şi arome, amesteci şi încorporezi făina.

Ungi o formă cu margarină, o tapetezi cu hârtie de copt unsă la rândul ei cu margarină, torni compoziţia şi o coci la foc potrivit 15-20 de minute. La final o pudrezi cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.