Prajitura cu nuci si miere

Printeaza

 Prajitura cu nuci si miere

Ingrediente blat:Prajitura cu nuci si miere

  • 4 ouă
  • l00g zahăr
  • 500g făină
  • 100g nuci măcinate
  • 100g margarină
  • 100ml miere
  • 1lingură coajă rasă de lămaie
  • 1 linguriţă zeama de lămaie
  • 1 lin­guriţă esenţă de vanilie
  • 2 linguriţe praf de copt

Ingrediente crema : 500g smântână rece,100g zahăr,1 lingură coajă rasă de lămâie,100g nuci măcinate,1 linguriţă esenţă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru a obţine blatul, se amestecă bine toate ingredientele şi apoi compoziţia obţinută se coace într-o tavă rotundă, unsă şi tapetată cu făină.

Pentru a obţine crema, se amestecă energic ingredientele şi se ţin la frigider până când blatul s-a răcit. Se taie blatul îndouă şi se asază pe un platou o bucată.

Se pune jumătate din cremă pe blat şi se întinde cu un cuţit.

Deasupra se pune cealaltă jumătate de blat şi se unge cu restul de cremă. Şe garniseşte cu nucă măcinată înainte să fie tăiată, prăjitura se ţine câteva ore la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.