Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata din: unt, ou, faina, zahar, nuci, miere, smantana.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuci_si_glazura_de_ciocolata

Pentru aluat:

  • 100 g unt
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • 100 g zahăr
  • 200 g nuci mărunţite
  • 50 g miere
  • 200 ml smântână pentru frişcă

Pentru glazură:

  • 250 g ciocolată
  • 200 g unt

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul moale, apoi adaugi zahărul şi oul. Omogenizezi toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl împarţi în două şi-l dai la frigider o oră.

Pui zahărul într-o tigaie. Când începe să se topească şi să-şi schimbe culoarea, adaugi nucile mărunţite.
Ulterior, pui mierea şi smântână dulce. Laşi pe foc până dă în clocot, apoi dai tigaia deoparte.

Scoţi aluatul de la frigier şi-l laşi să se înmoaie puţin pentru a putea fi manevrat, întinzi o bucată de aluat într-o tavă tapetată.

Torni umplutura şi acoperi cu cealaltă bucată de aluat. Dai tava la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute.

Intre timp, prepari glazura. Rupi ciocolata în bucăţi mici şi o topeşti pe baie de aburi.

Adaugi untul moale şi amesteci până se omogenizează. Glazura obţinută o torni peste prăjitura răcită, apoi o dai la frigider 3 ore înainte să o serveşti.

Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata

Prajitura_cu_nuci_si_glazura_de_ciocolata

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.