Prajitura cu nuca si gem
PrinteazaPrajitura cu nuca si gem din: oua, zahar, iaurt, unt, faina, gem, nuca, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, esenta de vanilie.
- 2 oua
- 200 g zahar
- 200 ml iaurt
- 200 g unt
- 700 g faina
- 500 g gem
- 200 g nuca
- 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita cu otet (zeama de lamaie)
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Freacă ouăle cu zahărul, iaurtul şi câteva picături de esenţă de vanilie. Când s-a topit zahărul, adaugă untul la temperatura camerei, pasat cu furculiţa. Pune bicarbonatul stins cu oţet şi amestecă.
Adaugă treptat făina, până ce aluatul devine ca o plastilină şi nu se mai văd bucăţi de unt.
Intinde cu degetele trei sferturi din cantitatea de aluat în tavă şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 30 de minute. Intre timp, pisează (mai mare) miezul de nucă şi amestecă-l cu gem (de prune, cireşe, piersici sau ce preferi).
Rade restul de aluat. Când blatul este gata, scoate tava şi întinde gemul amestecat cu nucă. Presară răzătura de aluat şi dă zece minute la cuptor, până ce se rumeneşte.
Prajitura cu nuca si gem
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura ci gem si nuca
- prajitura cu nuca si gem

Imi dai si mie din prajitura asta?