Prajitura cu nuca si gem

Printeaza

Prajitura cu nuca si gem din: oua, zahar, iaurt, unt, faina, gem, nuca, bicarbonat de sodiu, zeama de lamaie, esenta de vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu nuca si gem

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 200 g unt
  • 700 g faina
  • 500 g gem
  • 200 g nuca
  • 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita cu otet (zeama de lamaie)
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Freacă ouăle cu zahărul, iaurtul şi câteva picături de esenţă de vanilie. Când s-a topit zahărul, adaugă untul la temperatura camerei, pasat cu furculiţa. Pune bicarbonatul stins cu oţet şi amestecă.

Adaugă treptat făina, până ce aluatul devine ca o plastilină şi nu se mai văd bucăţi de unt.

Intinde cu degetele trei sferturi din cantitatea de aluat în tavă şi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, vreo 30 de minute. Intre timp, pisează (mai mare) miezul de nucă şi amestecă-l cu gem (de prune, cireşe, piersici sau ce preferi).

Rade restul de aluat. Când blatul este gata, scoate tava şi întinde gemul amestecat cu nucă. Presară răzătura de aluat şi dă zece minute la cuptor, până ce se rumeneşte.

Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume reteta
Prajitura cu nuca si gem
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

2 comentarii

  1. Imi dai si mie din prajitura asta?

  2. Mod de preparare:
    Punem intr-un castron untura, smantana, galbenusurile, zaharul pudra, vanilia, amoniul stins in otet si sarea
    Le amestecam si incepem sa adaugam faina treptat. Amestecam cu mana pana aluatul se aduna intr-o bila, apoi il rasturnam pe masa infainata si il mai framanta 1-2 minute maxim.
    Vom obtine un aluat potrivit de tare.
    Rupem un sfert din aluat, il infasuram in folie alimentara si il punem in congelator. Bucata ramasa o intindem cu sucitorul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Eu am intins-o direct pe hartie de copt, apoi am transferat-o cu totul intr-o tava(25×35 cm).
    Peste foaia de aluat intindem gemul amestecat cu miezul de nuca.
    Scoatem aluatul din congelator si il radem peste gem.
    Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180 °C) pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Cand este gata, lasam prajitura sa se raceasca in tava. Pofta buna !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.