Prajitura cu nuca si gem de gutui

Printeaza

Prajitura cu nuca si gem de gutui din: untura, zahar, faina, oua, nuca, drojdie, lamaie, praf de copt, lapte, smantana, gem de gutui.

Ingrediente:Prajitura cu nuca si gem de gutui

  • 150 g untură de porc sau 200 g margarina
  • 150 g zahăr pudră
  • 500 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • coajă rasă de lămâie
  • 1/2 cubuleţ drojdie
  • un plic praf de copt
  • 100 ml lapte
  • smântână

Pentru umplutură:

  • 400 g nucă măcinată
  • 3 albuşuri
  • un borcan gem de gutui
  • zahăr vanilat
  • 150 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, puţin îndulcit. Se amestecă bine margarina ţinută la temperatura camerei cu zahărul si gălbenuşurile. Se amestecă făina cu praful de copt şi coaja rasă de lămâie.

Se adaugă în margarina frecată făina, maiaua şi se începe frământatul. Dacă este nevoie, se adauga pentru frământat smântână, pentru a se obţine un aluat uşor de întins.

Aluatul bine frământat se împarte în două bucăţi egale. Se acoperă cu un prosop şi se lasă 15 minute la dospit.

Pentru umplutură, se bat spumă cele trei albuşuri, adăugând pe rând zahărul pudră, zahărul vanilat şi nuca măcinată. Dacă este nevoie, în umplutură se pot pune 2-3 linguri de smântână, ca să poată fi uşor de întins peste aluat.

Se întinde prima foaie de mărimea unei tăvi de aragaz tapetată cu hârtie pentru copt. Se pune foaia întinsă în tavă şi se unge cu un strat subţire de gem. Se întinde peste umplutură în strat egal şi se acoperă cu ultima foaie întinsă.

Se pune în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.