Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin

Printeaza

Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin din: oua, nuci, zahar, scortisoara sau cuisoare.

Ingrediente:Prajitura cu nuca si cuisoare, pentru vin

  • 5 ouă crude
  • 30 nuci
  • 10 linguri zahăr
  • opţional: scorţişoară sau cuişoare

 

Mod de preparare:

Se macină în prealabil sâmburii de nucă.

Se bat apoi într-un castron metalic cele 5 ouă, nucile şi zahărul. Totul se amestecă la căldură, până ce compoziţia începe să aibă consistenţă. Când devine groasă ca o smântână, se toarnă într-o tavă unsă.

Este preferabil să aibă o grosime de circa 1 deget. Se pune la cuptor la foc foarte domol. Se taie caldă şi se serveşte rece.

In materie de mirodenii, părerile sunt împărţite, însă în principal două sunt mirodeniile folosite în această prăjitură: scorţişoara şi cuişoarele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.