Prajitura cu nuca, miere si cacao

Printeaza

Prajitura cu nuca, miere si cacao din: oua, miere, zahar, faina, praf de copt, lapte, zahăr, cacao, unt, nucă măcinată.

Prajitura_cu_nuca_miere_si_cacao

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 11/2 lingură miere
  • 375 g zahăr
  • 375 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 1/2 lingură lapte

Pentru cremă:

  • 17 linguri lapte
  • 375 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 1 pachet unt
  • 300-400 g nucă măcinată (pentru decor)

Mod de preparare:

Faci un aluat din ouă mixate cu zahărul, laptele, miere şi, la urmă, făina, amestecată cu praful de copt.

Coci compoziţia în tava de aragaz tapetată cu hâr­tie de copt, la foc potrivit. Rece, tai pandişpanul în cuburi.

Pui într-o crăticioară, pe foc, lapte­le, împreună cu zahărul şi cacaua. Laşi să dea în clocot, amestecând, până când se topeşte zahărul.

Apoi adaugi untul. Iei deoparte şi treci prin această compoziţie fierbinte cuburile de pandişpan.

Apoi le tăvăleşti prin nucă măci­nată.

Prajitura cu nuca, miere si cacao

Prajitura_cu_nuca_miere_si_cacao

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura cu miez de nuca si gem

Prajitura cu miez de nuca si gem din: lapte, drojdie, ulei, margarina, faina, oua, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat:  625 ml lapte o linguriţă drojdie uscată 40 ml ulei 50 g margarină 950 g făină un ou + un gălbenuş 150 g zahăr 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: un borcan de gem 100 g […]

 

 

Prajitura cu nuci

Prajitura cu anason si nuca

Prajitura cu anason si nuca din: oua, zahar, faina, unt, nuca, anason. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr tos 200 g făină 1 lingură cu unt 3 linguri cu zahăr pu­dră 1/2 linguriţă cu sare 20 mieji de nucă tocaţi fin 1 lingură cu anason măcinat plus 1 lingură cu seminţe de anason   Mod […]

 

Prajitura cu nuca prajita

Prajitura simpla cu nuca

Prajitura simpla cu nuca din: untura, zahar, faina, lamaie, drojdie, praf de copt, lapte, smantana, nuca, oua, gem. Ingrediente: 150 g untură de porc sau 200 g margarină 150 g zahăr pudră 500 g făină 3 gălbenuşuri coajă rasă de lămâie 1/2 cubuleţ drojdie un plic praf de copt 100 ml lapte smântână Pentru umplutură: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.