Prajitura cu nuca de cocos

Printeaza

Prajitura cu nuca de cocos din: faina, zahar, untura, praf de copt, cacao, ou, lapte.
Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente blat:

  • 500 g făină
  • 150 g zahăr
  • 100 g untură
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 ou
  • 70 ml lapte

 

Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte.

Ingrediente crema 2 : 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 6 linguri făină, 300 ml lapte, 1 pachet unt, 1 ciocolată mică.

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt şi untura, pui zahărul, cacaua, oul, laptele şi frămânţi aluatul. Pregăteşti apoi şi crema 1: baţi albuşurile spumă cu zahărul. Amesteci nuca de cocos cu laptele, le fierbi pe foc mic cât să dea într-un clocot, dai compoziţia deoparte, o laşi să se răcească, apoi o adaugi în albuşurile bătute spuma si omogenizezi. Imparti aluatul pregatit inainte in doua, intinzi o parte de aluat intr-o tava unsa cu unt si tapeteaza cu faina si intinzi apoi crema de cocos.

Aşezi a doua parte de aluat, îl înţepi cu furculiţa şi dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. în acest timp pregăteşti crema 2: freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina, laptele şi fierbi compoziţia pe foc mic, pe baie de aburi pana se ingroasa.

O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma.Dupa ce s-a copt sii s-a racit prajitura, intinzi crema de galbenusuri si razi ciocolata. Dai prajitura la rece pentru 30 de minute,apoi o tai bucati.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.