Prajitura cu nuca de cocos si gem de caise

Printeaza

Prajitura cu nuca de cocos si gem de caise din: unt, zhar pudra, faina, parf de copt, lapte, oua, nuca de cocos, rom, gem de caise, cireşe confiate, foaie de copt.

Ingrediente:Prajitura cu nuca de cocos si gem de caise

  • 250 g unt moale
  • 250 g zahăr pudră
  • 250 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 4 ouă medii
  • 4 linguri cu lapte
  • 100 g nucă de cocos deshidratată

Pentru sirop:

  • 4 linguri cu zahăr pudră
  • 4 linguri cu rom

Pentru topping:

  • 3-4 linguri rase cu gem de caise
  • 50 g nucă de cocos deshidatată
  • 15 jumătăţi de cireşe confiate
  • 1 tavă cu dimensiunile de 18 x 28 cm, căptuşită cu foaie de copt

Mod de preparare:

Setează cuptorul la 180°C. Pune toate ingredientele pentru blat într-un castron mare şi amestecă-le bine, până se omogenizează.

Toarnă compoziţia în tava tapetată şi coace aluatul în centrul cuptorului, timp de 40-50 minute, sau până când blatul este ferm la atingere în centru. Scoate tava din cuptor.

Pentru sirop, toarnă 4 linguri de apă într-o tigaie mică şi adaugă zahărul. Pune tigaia pe foc mic, amestecă până se dizolvă zahărul, apoi măreşte căldura şi adu amestecul la fierbere rapid.

Lasă să fiarbă aproximativ 1 minut, la tigaia de pe foc şi toarnă romul. Adaugă nuca de cocos. Lasă siropul să se răcească, apoi însiropează blatul.

Bate gemul ca se înmoaie, apoi unge cu el partea de sus a blatului. Presară nuca de cocos deasupra. Taie prăjitura în cuburi şi aşază câte o cireaşă confiată în mijlocul fiecărui cub.

Prajitura cu nuca de cocos si gem de caise

Prajitura cu nuca de cocos si gem de caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.