Prajitura cu ness si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu ness si ciocolata din: faina, zahar, ulei, apa, cacao, otet, bicarbonat, sare, esenta de vanilie, ness, esenta de rom, margarina, galbenus, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura cu ness si ciocolata

Pentru blat:

  • 420 g făină albă cernută
  • 300 g zahăr alb tos
  • 120 ml ulei
  • 500 ml apă
  • 40 g cacao neagră neîndulcită
  • 1 lingură oţet
  • 2 linguriţe rase bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru sirop:

  • 300 ml apă
  • 5 linguri zahăr
  • 2 linguriţe ness
  • esenţă de rom

Pentru cremă:

  • 250 g margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri cacao neagră neîndulcită
  • esenţă de rom

Pentru glazură:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa: într-un bol mare pui făina cernută, zahărul, cacaua, sarea şi bicarbonatul. Amesteci cu un tel, până ce combini bine ingredientele.

Apoi peste amestecul uscat pui uleiul, apa, oţetul şi esenţa. Omogenizezi, până vei obţine un amestec care curge de pe spatulă, fără probleme.

Transferi amestecul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coci la 180°C, timp de 35-40 de minute. După ce s-a copt, îl scoţi din tavă şi îl laşi să se răcească.

Pentru crema, pui margarina într-un bol şi mixezi până devine cremoasă. Peste ea adaugi zahărul, gălbenuşurile şi, la final, tacaua.

Mixezi bine, până vei obţine o cremă spumoasă. Adaugi şi esenţa de rom. Dai crema la rece.

Pentru sirop, intr-un ibric pui apa şi zahărul şi le laşi să fiarbă timp de 5 minute. După 5 minute, pui ness-ul şi mai laşi pe foc preţ de 2 minute. Opreşti focul şi adaugi esenţa.

Pregăteşti glazura aşa: într-un ibric pui apa şi zahărul şi le laşi să fiarbă 5 minute. Apoi opreşti focul şi adaugi ciocolata ruptă bucăţi. Amesteci şi laşi să se răcească.

Blatul răcit îl tai în 2 foi egale, pe care le însiropezi. Peste prima bucată pui un strat de cremă şi îl nivelezi. Aşezi şi a doua bucată de blat, uşor (să nu se rupă), peste prima bucată.

Dai la rece blatul 2-3 ore sau până când crema se întăreşte. Scoţi blatul din frigider, îl porţionezi, iar apoi glazurezi fiecare bucată, cu glazura răcită.

Ornezi bucăţile cu puţină cremă sau cu frişcă bătută.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.