Prajitura cu nes si nuca

Printeaza

Prajitura cu nes si nuca din: oua, zahar, nuca macinata, faina, coaja de lamaie, esenta de rom, praf de copt, unt, nuci, ciocolata.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 7 oua
  • 200 g zahar
  • 150 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 25 g zahar si 30 ml apa pentru sirop

pentru crema:

  • 200 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 10 ml apa

pentru glazura:

  • 50 g zahar
  • 200 g nuci
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albu-şurile şi le baţi spumă cu 180 g zahăr. Adaugi treptat gălbenuşurile şi restul de ingrediente, amestecând delicat.

Coci blatul la foc mediu, 35 de minute, în tava de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Rece, îl însiropezi cu siropul preparat din apă şi zahăr.

Freci spumă untul cu zahărul, apoi încorporezi nesul frecat cu apa.

Caramelizezi zahărul şi adaugi nucile. Le scoţi pe hârtie de copt unsă cu ulei şi le zdrobeşti când se răcesc.

Ungi blatul cu crema şi decorezi cu nuci caramelizate şi ciocolata topită la bain-marie cu unt.

O tai a doua zi, de la rece.

 

Prajitura cu nes si nuca

Prajitura_cu_nes_si_nuca

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.