Prăjitură cu nectarine
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, cacao, praf de copt, unt, zahar tos, oua, nectarine, ciocolata neagra, sare, frisca.
- 240 g făină
- 60 g cacao
- un pliculeţ praf de copt
- 110 g unt
- 160 g zahăr tos o lingură cu cafea instant
- 3 ouă
- 6 nectarine
- 400 g ciocolată neagră
- un sfert de linguriţă cu sare
- 400 ml frişcă
Mod de preparare:
Se mixează împreună cu zahărul tos, sarea şi ouăle până capătă aspectul unei creme. Se adaugă praful de copt, nec- tarinele tocate, 100 g ciocolată topită şi cafeaua instant. Se mixează, se adaugă făina cernută amestecată cu cacaua şi se mixează în continuare până se omogenizează toate ingredientele.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, se introduce n cuptor şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute sau până cârd, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.
Se lasă să se răcească, se taie în mai multe foi subţiri şi se aşază pe un platou. Frişca mixată se amestecă împreună cu restul de ciocolată topită şi răcită, se ung foile cu crema obţinută şi se suprapun.
Prăjitură cu nectarine
Pofta buna!