Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata din: oua, morcovi, faina, ulei, zahar, praf de copt, nucsoara, scortisoara, vanilie, nuci, sare, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata

  • 2 ouă mari
  • 2 morcovi medii
  • 1 cană făină albă
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană ulei
  • 1/2 lingură praf de copt
  • 1/4 linguriţă nucşoară rasă
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri nuci măcinate
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 plic glazură de ciocolată

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la treapta 4. Ungeţi cu ulei o cratiţă.

Curăţaţi şi radeţi mare morcovii. Amestecaţi-i cu gălbenuşurile, sarea şi uleiul, procesaţi cu blenderul până ce se mărunţesc bine morcovii.

Adăugaţi zahărul şi bateţi cu mixerul 3-4 minute.

Turnaţi compoziţia peste făina cernută împreună cu praful de copt, adăugaţi mirodeniile şi bateţi cu lingura doar cât să se omogenizeze.

Separat, bateţi albuşurile spumă tare, apoi încorporaţi-le în aluat, amestecând uşor cu telul. Turnaţi aluatul în cratiţă, lăsaţi-1 la copt cca 45 min, până iese curată scobitoarea.

Scoateţi-l din cuptor, lăsaţi-l 15 min, apoi scoateţi-l din formă şi lăsaţi-l să se răcească.

Pregătiţi glazura conform indicaţiilor de pe ambalaj, turnaţi-o peste prăjitura răcită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.