Prajitura cu migdale, nuca de cocos si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu migdale, nuca de cocos si ciocolata: oua, faina, cacao, lapte, zahar, ptaf de copt, fulgi de migdale, frisca, mascarpone, zahar brun, fulgi de ciocolata, nuca de cocos.

Ingrediente blat:Prajitura_cu_migdale.png

  • 6 oua
  • 8 linguri făină
  • 3 linguri cacao şi lapte
  • 10 lin­guri zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g fulgi de migdale prăjite

Ingrediente cremă:

  • 200 ml frişcă
  • 100 g mascarpone
  • 4 linguri zahăr brun
  • 100 g migdale prăjite
  • 4 gălbenuşuri
  • 2 lin­guri fulgi de ciocolată

Ingrediente sirop:

  • 4 linguri cacao
  • 200 g zahăr
  • 400 ml apă

Ingrediente décor:

  • câte 2 linguri fulgi de migdale, de nucă de cocos şi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albu­şurile spumă tare, apoi adaugi treptat gălbenu­şurile frecate cu zahărul şi laptele, urmând să încorpo­rezi făina, praful de copt şi cacaua, în prealabil cernute împreună.

Adaugi migdale­le prăjite şi mărunţite după preferinţă. După fiecare ingredient, amesteci uşor, de jos în sus. Torni com­poziţia într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 35-40 de minute.

Pentru cremă, mixezi la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul, amestecând până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi, după ce crema s-a răcit, încorporezi pe rând mascarpone, frişca bătută, migdalele mărunţite şi fulgii de ciocolată.

Fierbi într-un ibric, pen­tru câteva minute, zahărul, apa şi cacaua, până se îngroaşă puţin siropul.

Insiropezi blatul răcit, în­tinzi uniform crema de mig­dale şi ornezi prăjitura după imaginaţie, cu migdale, cio­colată sau nucă de cocos. Consumi prăjitura după ce ai răcit-o 1 oră în frigider.

Prajitura cu migdale, nuca de cocos si ciocolata

Prajitura_cu_migdale.png

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.