Prajitura cu miere si lamaie

Printeaza

Prajitura cu miere si lamaie din: miere, oua, bicarbonat, faina, zeama de lamaie, sare, scortisoara, galbenusuri, lapte, unt, zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura_cu_miere_si_lamaie

  • 300 g miere
  • 2 ouă
  • o linguriţă bicarbonat
  • 500 g făină
  • o linguriţă zeamă de lămâie
  • un praf sare
  • o linguriţă scorţişoară

Pentru cremă:

  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri făină
  • 250 ml lapte
  • 200 g miere
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • 400 g unt
  • un plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se pune mierea uşor încălzită într-un bol şi se amestecă cu ouăle, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, sarea, scorţişoara si făina cernută. Se formează un aluat care se lasă 3-4 ore, la temperatura camerei.

Intre timp, se freacă gălbenuşurile cu mierea, se adaugă făina si laptele cald şi se pun la foc, amestecând continuu, până când compoziţia începe să se îngroaşe. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se freacă separat untul, apoi se amestecă cu crema răcită. La sfârşit, se adaugă vanilia şi zeama de lămâie strecurată.

Aluatul se împarte în patru părţi egale, din fiecare întinzându-se câte o foaie subţire, care se coace pe rând, pe fundul unei tăvi dreptunghiulare. Foile coapte se scot din tavă si se lasă să se răcorească. Se umplu cu cremă si se serveşte pudrată cu zahăr.

 

Prajitura cu miere si lamaie

Prajitura_cu_miere_si_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.