Prajitura cu miere, nuca si rom

Printeaza

Prajitura cu miere, nuca si rom din: miere, zahar, oua, praf de copt, lapte, faina, nuca, esenţă de rom.

Ingrediente pentru foi:Prajitura_cu_miere_nuca_si_rom

  • 3 linguri miere
  • 8 linguri zahăr
  • 6 găl­benuşuri
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri lapte
  • 20 linguri făină

Pentru cremă:

  • 6 albuşuri
  • 16 linguri zahăr
  • 1 ceaşcă(de 200 ml) nucă prăjită
  • câteva bucăţi miez de nucă pentru decor

Pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1/2 fiolă esenţă de rom

Mod de preparare:

Freci spumă gălbenu­şurile, zahărul şi mierea. Adaugi praful de copt stins cu laptele, făina şi frămânţi puţin aluatul, pe planşeta presărată cu puţină făină. îl păstrezi la rece 2 ore.

Intinzi aluatul pe planşetă, în formă de dreptunghi cât tava aragazului. Coci foaia pe dosul acesteia, în prea­labil uns şi presărat cu făină. Desprinzi foaia şi o tai în 3 fâşii egale.

Pentru cremă, baţi spu­mă tare albuşurile, adaugi 12 linguri cu zahăr şi conti­nui să bati la bain-marie, până se dizolvă cristalele.

Intre timp, topeşti într-o tigaie zahărul rămas, fără să se ardă, iar când s-a caramelizat îl torni în sosul cu albuşuri şi amesteci mereu la bain-marie, până la omogenizare.

Incorporezi nuca în spuma de albuşuri. Umpli foile însiropate cu cremă călduţă. Porţionezi prăjitura după ce ai păstrat-o în frigider 3 ore.

Prajitura cu miere, nuca si rom

Prajitura_cu_miere_nuca_si_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.