Prajitura cu mere si sos caramel

Printeaza

Prajitura cu mere si sos caramel din: faina, crema de branza, zahar, unt, oua.

Ingrediente:Prajitura cu mere si sos caramel

Pentru blat:

  • 600 g făină
  • 100 g cremă de brânză
  • 200 g zahăr
  • un plic zahăr vanilat
  • 300 g unt
  • 2 ouă mari

Pentru umplutură:

  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahăr cristale
  • 100 g unt
  • scorţişoară

Pentru servit:

  • sos caramel

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă bine cu zahărul şi zahărul vanilat şi se mixează apoi cu untul.

Când a devenit un aluat nisipos, se adaugă ouăle şi brânza. Se amestecă bine şi se dă aluatul pentru o oră la frigider.

Pentru umplutură, merele se curăţă şi se dau pe râzătoare. Untul se încălzeşte într-o tigaie. Se pune zahărul şi se lasă să se caramelizeze uşor.

Se adaugă apoi merele la călit. Când au scăzut bine, se trage vasul de pe foc şi se pune scorţişoara.

Aluatul se împarte în două, se întinde o foaie care se aşază în tava de copt unsă, se pune umplutura, se acoperă cu a doua foaie. Se coace 35 de minute.

Se serveşte cu sos caramel.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.