Prajitura cu mere si morcovi

Printeaza

Prajitura cu mere si morcovi din: faina, morcovi, mere, portocala, stafide, zahar brun ulei, praf de ocpt, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_morcovi

  • 300 g faina
  • 4 morcovi
  • 4 mere
  • 1 portocala
  • cate 100 g stafide si zahar brun
  • 180 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu sau 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata

 

Mod de preparare:

Cureti merele si morcovii de coaja. Dai merele pe razatoarea mare. Razi fin morcovii si coaja de portocala.  Pui într-un castron morco­vii, merele şi coaja de por­tocală şi le stropeşti cu zeama de portocală proas­păt stoarsă.

Adaugi zahărul brun, stafi­dele aurii, uleiul şi scorţişoara. Cerni faina impreuna cu bicarbonatul sau praful de copt si le incorporezi in amestecul cu morcovi, mixand energic si alternand faina cu uleiul.

Torni compozitia intr-o tava de 25×30 cm, in prealabil unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt. Coci prajitura la foc mediu, timp de 1 ora. O portionezi dupa ce s-a racit complet in tava.

Prajitura cu mere si morcovi

Prajitura_cu_mere_si_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.