Prajitura cu mere si frisca

Printeaza

Prajitura cu mere si frisca din: oua, zahar, faina, praf de copt, mere, scortisoara, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_frisca

  • 6 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 12 linguri de făină
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 kg mere
  • scorţişoară
  • 1 cutie mică de frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu 6 linguri de zahăr, iar gălbenuşul îl freci cu restul de zahăr, praful de copt şi 1 pliculeţ de zahăr vanilat.

Amesteci albuşurile cu gălbenuşurile şi adaugi la sfârşit făina. Omogenizezi bine şi torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Laşi să se coacă timp de 45 de minute.

Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi pui zahăr după gust. Le laşi să stea deoparte timp de 10 minute. Apoi storci merele de zeamă şi le pui puţin la călit. Adaugi scorţişoară şi 1 pliculeţ de zahăr vanilat.

Când s-a răcit blatul, pui deasupra merele şi peste mere mai adaugi un strat de frişcă.

Prajitura cu mere si frisca

Prajitura_cu_mere_si_frisca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.