Prajitura cu mere si caise uscate

Printeaza

Prajitura cu mere si caise uscate din: oua, unt, zahar, lamaie, faina, praf de copt, lapte, gem, caise, lichior, alune.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_caise_uscate

  • 4 ouă
  • 125 g unt sau margarină
  • 130 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie sau portocală
  • 250 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt 5 linguri lapte
  • 4 linguri gem de caise
  • 4 mere
  • 8-10 caise uscate
  • 100 ml lichior de caise
  • 2 linguri alune sau fistic tocat

 

Mod de preparare:

Tai caisele în cubuleţe şi le pui într-un bol; le stropeşti cu lichior. Mixezi untul moale, aflat la tem­peratura camerei, împreu­nă cu zahărul şi gălbenuşurile, până când zahărul se dizolvă, încorporezi treptat coaja de portocale, laptele, făina cernută împreună cu praful de copt şi omogenizezi amestecul. Baţi albuşurile spumă tare şi le adaugi treptat în compoziţie, apoi presari caisele şi omogeni­zezi din nou.

Torni amestecul într-o tavă de 20×35 cm, în prea­labil tapetată cu hârtie de copt. Decojeşti merele, le tai în sferturi şi le cureţi de caseta seminţelor. Aşezi merele în şiruri pe suprafaţa pră­jiturii pe care o introduci apoi în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. O coci 35-40 de minute.

Incălzeşti gemul de caise şi, folosind o pensulă, ungi prăjitura călduţă şi presari fisticul sau alunele.

Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit complet.

 

Prajitura cu mere si caise uscate

Prajitura_cu_mere_si_caise_uscate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.