Prajitura cu mere si albus
PrinteazaPrajitura cu mere si albus din: mere, faina, unt, ou, vin, zahar, smantana, sare, scortisoara.
- 1 kg mere
- 160 g făină
- 100 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 lingură vin alb
- 125 g zahăr
- 1 lingură smântână
- 1 praf de sare
- 2 albuşuri scorţişoară pudră
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron şi faci în mijloc o adâncitură în care pui 100 g unt, gălbenuşul, vinul, 2 linguri de zahăr, smântână şi sarea. Frămânţi bine aluatul şi îl întinzi în două foi groase de 5 mm, cu dimensiunea tăvii (circa 25×35 cm).
Coci pe rând foile pe dosul tăvii presărat cu puţină făină, la foc mic spre mediu, pentru 8-10 minute, până se rumenesc puţin pe margini.
Desprinzi foile cu lama cuţitului şi le laşi să se răcească pe hârtie de copt.
Speli merele, le dai pe răzătoarea mare şi le storci bine, după care le amesteci cu scorţişoară după gust. Aşezi în tavă hârtie de copt, o foaie, întinzi umplutura, pui deasupra foaie şi întinzi albuşurile bătute spumă cu 100 g zahăr.
Introduci tava din nou în cuptor, la foc mic, până se usucă albuşul şi capătă o nuanţă uşor gălbuie.
Prajitura cu mere si albus
Pofta buna!