Prajitura cu mere, iaurt si gris

Printeaza

Prajitura cu mere, iaurt si gris din:

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_iaurt_si_gris

Pentru blat:

  • 75 g unt
  • 120 gzahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 300 g iaurt de preferinţă cu grăsime 3%
  • 200 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g griş

Pentru umplutură:

  • 6 mere roşii de dimensiune medie
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Speli merele şi le tai în sferturi. îndepărtezi caseta cu seminţe şi tai fiecare sfert de măr în 3-4 felii. Păstrezi o lingură de zeamă de lămâie, iar cu restul de zeamă stropeşti feliile, ca să nu oxideze.

Incingi cuptorul la foc mediu (180 °C).

Topeşti untul într-un vas termorezistent, pe care îl pui pentru câteva minute în cuptorul cald.
După ce untul se răcoreşte, îl mixezi împreună cu zahărul şi zahărul vanilinat, timp de 1-2 minute. Adaugi treptat ouăle, omogenizând după fiecare, apoi încorporezi treptat iaurtul, grişul şi făina, în prealabil cernută împreună cu praful de copt.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20×35 cm.

Torni aluatul, îl nivelezi şi distribui uniform bucăţile de măr pe aluat, aşezându-le în şiruri paralele.

Coci prăjitura la foc mediu (180 °C), timp de 25-30 de minute. O porţionezi după ce s-a răcit complet în tavă şi o poţi servi presărată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie sau de scorţişoară.

 

Prajitura cu mere, iaurt si gris

Prajitura_cu_mere_iaurt_si_gris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.