Prajitura cu mere, frisca si cacao

Printeaza

Prajitura cu mere frisca si cacao din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, esenta de rom, frisca, iaurt, miere.

Ingrediente:Prajitura cu mere frisca si cacao

Pentru blat:

  • 160 g unt
  • 160 g zahărv
  • 5 albuşuri
  • 160 g făină
  • 1 plic cu praf de copt
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingură cu esenţă de rom

Pentru crema:

  • 200 g frişca
  • 2 linguri cu iaurt simplu
  • 3 linguri cu miere

 

Mod de preparare:

Pentru blat, freacă untul cu zahărul foarte bine. Bate albuşurile spumă şi adaugă-le în compoziţie, împreună cu esenţa de rom. Amestecă uşor, apoi adaugă făina, cacao şi praful de copt. Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi coace blatul 15 minute. Lasă-l să se răcească, apoi taie-l în două.

Pentru cremă, bate bine frişca, apoi amestec-o cu iaurtul şi mierea. Dacă este prea moale, adaugă 1 plic cu gelatină dizolvată în apă sau foloseşte un întăritor pentru frişcă.

Pune crema peste primul blat şi acoperă cu cel de-al doilea. Lasă prăjitura la rece 2 ore înainte de a servi.

 

Prajitura cu mere frisca si cacao

Prajitura cu mere frisca si cacao

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.