Prajitura cu mascarpone si menta

Printeaza

Prajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, ciocolata, merisoare, menta, mascarpone, frisca, zahar, gelatina.

Ingrediente:Prajitura_cu_mascarpone_si_menta

  • 100 g biscuiţi populari
  • 2 linguri cu fulgi de ovăz
  • 2 linguri cu cacao
  • 100 g unt la temperatura camerei

Pentru decor:

  • ciocolată albă
  • merişoare
  • mentă proaspătă

Pentru crema:

  • 150 g brânză mascarpone
  • 150 ml frişcă lichidă, bătută
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă cu esenţă de mentă
  • 3-4 picături de colorant alimentar verde
  • 1 plic cu gelatină

 

Mod de preparare:

Fărâmiţează biscuiţii. Amestecă-i cu restul ingredientelor până ce obţii o compoziţie uniformă. Pune într-o tavă hârtie de copt şi întinde blatul cât mai uniform. Dă la frigider două ore.

Pregăteşte crema: amestecă bine zahărul cu brânza, adaugă esenţa de mentă şi colorantul. Pune frişca, apoi gelatina preparată cum scrie pe pachet.

Mai adaugă două picături de colorant şi, cu lingura, dă-i aspectul marmorat. Scoate blatul din frigider, întinde crema şi dă din nou la rece câteva ore.

Prajitura cu mascarpone si menta

Prajitura_cu_mascarpone_si_menta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.