Prajitura cu marmelada si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu marmelada si glazura de ciocolata din: oua, zahar, marmelada, cacao, lapte, faina, bicarbonat, zahar praf, cacao, ulei, apa fierbinte, cola, sirop de zahar ars, rom.

Ingrediente pentru blat:Desert_6

  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • 4 linguri marmeladă
  • 2 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat nestins

Ingrediente pentru glazură:

  • 150 g zahăr praf
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apă fierbinte

Ingrediente pentru sirop:

  • 300 ml cola sau sirop de zahăr ars, amestecat cu 2 linguriţe de rom

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul, baţi ouăle împreună cu zahărul. După ce s-au amestecat bine, pui marmelada.

Adaugi apoi laptele şi iar amesteci bine. Cacaua şi făina le adaugi împreună, iar la urmă pui şi bicarbonatul.

Amesteci totul foarte bine, iar compoziţia rezultată o torni într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi o dai la cuptor.

După ce s-a copt, scoţi blatul şi îl laşi să se răcească puţin. După aceea, tai blatul în cubuleţe, pe care le pui din nou în tavă.

Le aşezi una lângă alta, ca şi cum ar fi blatul întreg. Insiropezi şi laşi aşa 10 minute.

Pregăteşti glazura, amesteci zahărul praf cu cacao. Pui uleiul şi apoi apa. Poţi să adaugi şi esenţă de rom.

Amesteci totul bine şi fierbi. După ce blatul s-a înmuiat, torni glazura fierbinte deasupra şi ornezi cu frişcă.

Deasupra, peste frişcă, razi ciocolată neagră.

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura rapida cu marmelada

Prajitura rapida cu marmelada

Prajitura rapida cu marmelada din: ou, zahar, faina, lamaie, sare, marmelada. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar (150 ml) ulei 300 g făină răzătură de lămâie sau portocală sare marmeladă de caise   Mod de preparare: Spălăm ouăle şi le spargem în vas emailat cu gura largă sau într-un castron mare. Batem ouăle ca pentru omletă, […]

 

Prăjitură cu marmeladă de caise

Prajitura de casa cu marmelada

Prajitura de casa cu marmelada din: oua, marmelada, unt, zahar, vanilie. Ingrediente: 4 albuşuri 4 linguri cu marmeladă 1 lingură cu unt sare 100 g zahăr pudră vanilie   Mod de preparare: Batem spumă tare albuşurile într-un vas cu gura largă, adăugăm câte 1 lingură de zahăr, bătând amestecul cu telul sau cu furculiţa inox. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.