Prajitura cu mac si nuca de cocos

Printeaza

 Prajitura cu mac si nuca de cocos

Ingrediente:Prajitura cu mac si nuca de cocos

  • 8 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 200 g mac
  • 200 g nucă de cocos
  • 1 praf de copt

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 8 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri făină
  • 1 pachet margarină

 

Mod preparare blat:

Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi macul, nuca de cocos şi praful de copt. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit.

Mod preparare cremă:

Freci gălbenuşurile spumă cu zahărul. Desfaci făina 100 ml lapte rece, adaugi gălbenuşurile, apoi torni compoziţia în restul de lapte fierbinte, amesteci pe foc până se îngroaşă şi o dai deo­parte.

Freci margarina spumă şi o adaugi treptat în com­poziţia de lapte călduţă. întinzi crema obţinută peste blat, apoi pregăteşti o glazură de cacao astfel: amesteci 10 lin­guri zahăr pudră cu 2 linguri cacao şi unt cât o nucă, torni puţină apă fierbinte, omogenizezi glazura şi o întinzi peste cremă.

Dai prăjitura la rece pentru o oră, apoi o tai bucăţi.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Parca lipseste ceva la prajitura asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.