Prajitura cu mac si branza de vaci

Printeaza

 Prajitura cu mac si branza de vaci din: faina, zahar, sare, unt, galbenusuri, mac lapte, zahar, zahar vanilat, frisca, coaja de lamaie, gris, ou, albus, brnaza de vaci, iaurt, amidon, lamaie.

Ingrediente:Prajitura cu mac si branza de vaci

Blat:

  • 180 g făină
  • 60 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 100 g unt
  • 2 gălbenuşuri

Cremă:

  • 100 g mac
  • 180 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 lingură griş
  • 4-5 linguri frişcă
  • 1/2 linguriţă coajă de lămâie
  • circa 40 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 abuş
  • 100 g zahăr pudră
  • 350 g brânză de vaci
  • 150 g iaurt
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri amidon

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu zahărul şi sarea. Adăugaţi untul şi gălbenuşurile şi frământaţi un aluat. Infăşuraţi-l în folie şi lăsaţi-l cca. 1 oră la rece. Intindeţi-l pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi tapetaţi cu el o formă de sufleu (0, 26 cm).

Fierbeţi 180 ml lapte cu 1 lingură zahăr şi 2 plicuri zahăr vanilinat, daţi în clocot. Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi o lingură de griş, macul, reaşezaţi-l pe foc, lăsaţi-l să fiarbă încet. Când se îngroaşă, luaţi-l de pe foc.

Când se răceşte, amestecaţi-l cu frişca şi coaja de lămâie, îndulciţi-l cu zahăr dacă e cazul şi întindeţi-l pe blat. Incingeţi cuptorul la 175°C. 4 Separaţi oul. Bateţi ambele albuşuri şi încorporaţi zahărul pudră. Amestecaţi brânza cu iaurtul, gălbenuşul, succul de lămâie şi amidonul. Incorporaţi spuma de ou, întindeţi-o peste mac şi coaceţi prăjitura 45 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.