Prajitura cu lapte, pere si lichior

Printeaza

Prajitura cu lapte, pere si lichior din: făină, unt, sare, zahar, lapte, pere, zahar pudra, oua, zahăr vanilinat, lapte integral,  lichior.

Prajitura_cu_lapte_pere_si_lichior

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt
  • un praf sare
  • 3 linguri zahăr
  • 80 ml apă călduţă sau lapte

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 pere mici sau 2 mari
  • 60 g unt
  • 115 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • un plic zahăr vanilinat
  • un praf sare
  • 100 g făină
  • 400 ml lapte integral
  • o lingură lichior

Mod de preparare:

Se pregătesc întâi perele, care se curăţă de coajă, se taie în patru şi se rumenesc în 25 g unt. Se adaugă 15 g zahăr, se lasă să se caramelizeze, se deglasează cu lichior si se flambează. Se pun apoi perele într-o strecurătoare şi se lasă aşa.

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi zahărul, se adaugă untul şi apoi se frământă cu degetele. Se toarnă apa sau laptele, se amestecă şi se întinde foaia pe masa presărată cu un pic de făină. Se transferă în forma de copt.

Pentru umplutură, se amestecă ouăle simple, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat si sarea până ce amestecul devine spumos. Se adaugă alternativ 25 g unt topit, făina si apoi laptele, puţin câte puţin.

Se pun perele scurse în tava cu aluat, se toarnă aluatul cu lapte, se pun deasupra 10 g unt şi se dă la cuptor pentru 40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Prajitura cu lapte, pere si lichior

Prajitura_cu_lapte_pere_si_lichior

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.