Prajitura cu lapte batut

Printeaza

Prajitura cu lapte batut din: faina, praf de copt, sare, unt, zahar brun, oua, lapte batut, lamaie, gem de fructe de padure, praf de jeleu, banane, zahar vanilinat, miez de nuca.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Prajitura cu lapte batut

  • 500 g făină
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • sare
  • 85 g unt
  • 120 g zahăr brun
  • două ouă
  • 350 ml lapte bătut
  • o lămâie
  • un borcan cu gem de fructe de pădure
  • un plic cu praf de jeleu
  • două banane
  • zahăr vanilinat
  • 100 g miezuri de nucă

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare se amestecă făina, praful de copt şi un praf de sare. într-un vas sepa­rat se mixează 75 g unt împreună cu zahărul brun şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat până când totul devine ca o cremă pufoasă. Se adaugă ouăle, laptele bătut, coaja rasă de lămâie şi se amestecă.

Se toarnă peste făină,.se amestecă şi compoziţia rezul­tată se varsă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se introduce tava în ccuptor şi se coace timp de 35-40 dle minute la foc mediu.

Se verifică din când în când cu o scobitoare şi, dacă aceasta iese curată din aluat, prăjitura este coaptă. Se lasă să se răcească, se taie în două bucăţi, apoi se unge o bucată cu gem, se aşază feliile de banane, stropite cu suc de lămâie şi se suprapune cealaltă bucată.

Jeleul se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se răceşte şi se toarnă peste prăjitură. In aluat se poate adăuga şi nucă sfăramată.

Prajitura cu lapte batut

Prajitura_cu_lapte_batut

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • prajitura cu lapte batut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.