Prajitura cu lamaie si mascarpone

Printeaza

Prajitura cu lamaie si mascarpone din: lamai, unt, zahar, migdale, malai, praf de copt, mascarpone.

Ingrediente:Prajitura_cu_lamaie_si_mascarpone

  • 2 lamai
  • 40g de unt, moale
  • 3 oua
  • 250g de zahar
  • 200g de migdale macinate
  • 75g de malai
  • 1 lingurita praf de copt
  • mascarpone, pentru servit

Ingrediente pentru sirop:

  • 40g de zahar
  • zeama de la 1 lamaie

 

 

Mod de preparare:

Ungeti cu unt o forma rotunda de prajitura, cu diametrul de 23cm si incingeti cuptorul la 180°C.

Puneti lamaile intr-o cratita si acopera-le cu apa rece.

Da-le in clocot, scurge-le, acopera-le din nou cu apa rece si lasa-le sa fiarba 1 ora, pana cand se inmoaie foarte bine.

Daca e nevoie, suplimenteaza apa pe parcurs. Scurgeti bine lamaile.

Cand s-au racit, taie-le in jumatati, indeparteaza samburii si paseaza-le la blender.

Adaugati la blender toate celelalte ingrediente si continuati procesarea pana la omogenizare.

Transfera-l in forma de prajitura si coace-l 40-50 de minute, pana cand devine auriu si incepe sa se stranga pe margini.

Intre timp, prepara siropul amestecand zaharul cu zeama de lamaie.

Cand prajitura s-a copt, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca putin.

Cat este calda inca, toarna peste ea siropul, apoi las-o sa se raceasca de tot. Serveste-o cu mascarpone.

Prajitura cu lamaie si mascarpone

Prajitura_cu_lamaie_si_mascarpone

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.