Prajitura cu lamaie si gem

Printeaza

Prajitura cu lamaie si gem din: foitaj, mere, zahar, faina, lamaie, unt, gem.

Ingrediente:Prajitura cu lamaie si gem

  • 400 g aluat foitaj
  • 4 mere roşii
  • 3-4 linguri zahăr
  • 3 linguri gem
  • 1 lămâie mică
  • 1 linguriţă unt
  • 1 linguriţă făină

 

Mod de preparare:

Speli merele, le tai în două, le scoţi cotorul, apoi tai jumătăţile de măr pe lăţime în felii subţiri. Intr-o cratiţă pui feliile de măr, zahărul, zeama de lămâie după gust şi apă cât să cuprindă merele.

Dai cratiţa la foc, laşi la fiert 1 minut, apoi scoţi feliile de măr cu o paletă, le întinzi pe o tavă şi le laşi la răcit. Presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul puţin cu sucitorul şi tai fâşii lungi de 20-25 cm şi late de circa 4 cm.

Ungi o fâşie de aluat cu 22 puţin gem, pe o margine a fâşiei aşezi feliuţe de măr suprapunându-le uşor, acoperi feliuţele cu cealaltă margine a fâşiei şi rulezi dintr-un capăt cu grijă.

Aşezi ruloul în tava cu forme de brioşe unsă cu puţin unt. Procedezi la fel cu restul aluatului.

Când sunt gata toate rulourile, le dai la cuptorul preîncălzit, circa 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.