Prăjitură cu kiwi şi migdale

Printeaza

Prăjitură cu kiwi şi migdale

Ingrediente:Prăjitură cu kiwi şi migdale

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 250 g făină
  • 180 ml lapte
  • 500 ml frişca
  • 150 g nucă de cocos
  • 5 kiwi
  • 100 g migdale
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • sare
  • o lingură de esenţă de rom
  • un pliculeţ praf de copt
  • unt
  • sos de ciocolată
  • scorţişoară

 

Preparare:

Frişca mixată se amestecă bine cu nuca de cocos adăugată treptat, fructele de kiwi curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Intr-un bol se pun gălbenuşurile împreună cu zahărul tos, uleiul, laptele dulce, praful de copt, migdalele măcinate şi esenţa de rom.

Se amestecă, se adaugă făina amestecată cu pudra de cacao şi se mixează. Albuşurile se mixează împreună cu sarea până când nu mai cad de pe braţele mixerului, se pun peste ingredientele din bol şi se amestecă bine cu lingură de lemn ca să nu se lase compoziţia.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată. Se lasă să se răcească, se taie în trei foi, se ung cu cremă şi se suprapun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.