Prajitura cu inghetata si capsuni

Printeaza

Prajitura cu inghetata si capsuni din: biscuiti, unt, frisca, lapte, zahar, vanilie, capsuni.

Ingrediente:Prajitura_cu_inghetata_si_capsuni

  • 150 g biscuiţi cu cacao
  • 80 g unt topit
  • 250 ml frişca lichidă
  • 250 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g zahar
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 300 g căpşuni (pentru decor)

Pentru sos:

  • 100 g căpşuni
  • 40 g zahăr

 

Mod de preparare:

Pisează biscuiţii fin, amestecă-i cu unt topit. Presează compoziţia în miniforme de tort detaşabile şi coace-le zece minute.

Fierbe laptele, adaugă esenţa. Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul, apoi toarnă treptat laptele fiert şi ţine pe baie de aburi până se îngroaşă. Lasă la răcorit.

Intre timp, bate frişca, adaug-o peste amestecul de ouă şi dă la congelator. Pasează căpşunile, pune-le pe foc cu zahărul şi fierbe-le până capătă consistenţa unui sos.

La servire, pune îngheţată pe blatul de biscuiţi, decorează cu fructe şi sos.

Prajitura cu inghetata si capsuni

Prajitura_cu_inghetata_si_capsuni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.