Prăjitură cu iaurt şi fructe

Printeaza

Prăjitură cu iaurt şi fructe din: iaurt natural, oua, zahar, faina, ulei, praf de copt, sare, morcov, nuci, capsune, cirese, visine, coacaze, frisca, zahar praf.

Ingrediente:Prajitura_cu_iaurt_si_fructe

  • 125 g iaurt natural
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 350 g faina
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 150 g morcov ras fin
  • 100 g nuci macinate

ornare:

  • 500 g fructe de sezon: capsune, cirese, visine, coacaze etc
  • 300 g frisca
  • zahar praf

 

Mod de preparare:

Separaţi albuşurile de gălbenuşuri, puneţi gălbenuşurile într-un castron, împreună cu zahărul şi amestecaţi- le până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi pe rând, făina, uleiul şi iaurtul, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloaşe.

Puneţi apoi morcovul ras şi nucile, amestecaţi iar. Bateţi albuşurile spumă, cu puţină sare şi când spuma este tare, puneţi-o în compoziţia cu gălbenuşuri, amestecând de jos în sus de câteva ori. Turnaţi compoziţia obţinută într-o formă de tort rotundă, cu diametrul de 23cm, unsă şi tapetată.

Coaceţi blatul la foc potrivit, lăsaţi-l apoi la răcit şi scoateţi-l din formă. Tăiaţi-l în triunghiuri peste care puneţi fructe de sezon tăiate în cubuleţe şi frişcă.

Prăjitură cu iaurt şi fructe

Prajitura_cu_iaurt_si_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.