Prajitura cu iaurt si fructe de padure

Printeaza

Prajitura cu iaurt si fructe de padure din: oua, zahar, faina, unt, iaurt, frisca, fructe.

Ingrediente:Prajitura cu iaurt si fructe de padure

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 125 g zahăr tos
  • 125 g făină de migdale
  • 45 g făină de grâu
  • 25 g unt
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 500 g iaurt bine scurs
  • 300 ml friscă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 foi gelatină

 

Mod de preparare:

In bolul unui mixer se pun ouăle, zahărul, sarea şi făina de migdale şi se mixează până ce şi-au dublat volumul. Apoi se cerne făina de grâu şi se adaugă, iar la final, se toarnă untul topit şi răcit.

Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie, se nivelează şi se coace 12 minute. Se lasă la răcit în tavă şi apoi se scoate.

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Frişca lichidă se bate cu zahărul şi apoi se amestecă cu iaurtul bine scurs şi gelatina hidratată. Blatul se aşază pe o suprafaţă plană, poate fi tava în care s-a copt, se pune amestecul cu iaurt şi se lasă la frigider de pe o zi pe alta.

Se serveşte ornată cu fructe de padure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.