Prajitura cu iaurt, caise si frisca

Printeaza

Prajitura cu iaurt, caise si frisca din: oua, zahar, ulei, faina, caise, iaurt de caise, frisca lichida, zahăr pudră, apa, gelatina.

Ingrediente pentru blat:Prajitura_cu_iaurt_caise_si_frisca

  • 4 ouă
  • câte 4 linguri zahăr, ulei şi făină

Ingrediente pentru cremă şi jeleu:

  • 500 g caise
  • 250 g iaurt de caise
  • 250 ml frişcă lichidă
  • câte 4 linguri zahăr pudră şi zahăr tos
  • 300 ml apă
  • 3 plicuri gelatină

Mod de preparare:

Speli caisele, le tai în jumătate, le cureţi de sâmburi şi le fierbi 10 mi­nute împreună cu 300 ml apă şi 4 linguri zahăr.

Scoţi caisele, le decojeşti şi le pasezi. Mixezi ouăle cu zahărul, iar când s-au dizolvat cris­talele, adaugi treptat uleiul şi făina.

Torni compoziţia în tava de 25×35 cm tape­tată cu hârtie de copt.

Coci blatul 20-25 de minu­te, la foc mediu, până se rumeneşte puţin pe mar­gini. Hidratezi 2 plicuri de gelatină în 100 ml zeamă de compot răcită.

După 10 minute, dizolvi gelatina la bain-marie. în frişca bătu­tă, încorporezi treptat iaurtul şi gelatina călduţă, întinzi crema peste blat şi o nivelezi.

Păstrezi prăjitu­ra în frigider 3/4 oră. Hidratezi gelatină răma­să în restul de compot.

O dizolvi la bain-marie după 10 minute şi, călduţă, o întinzi peste prăjitură.

După ce ai răcit-o 3 ore, o tai cu un cuţit bine ascuţit.

Prajitura cu iaurt, caise si frisca

Prajitura_cu_iaurt_caise_si_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.