Prajitură cu gutui si migdale

Printeaza

Prajitură cu gutui si migdale

Prajitură cu gutui si migdale

Ingrediente:

Pentru gutui:

  • 500 ml vin alb
  • 100 g zahăr
  • 2 fructe stea
  • 1/2 lămâie
  • 5 gutui ( circa 275 g)

Pentru aluat

  • 250 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 5 ouă
  • 250 g făină
  • 50 g amidon
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 50 g migdale măcinate
  • 4 linguri lapte

Pentru bezea:

  • 150 g zahăr
  • 3 albuşuri
  • 1/2 linguriţă suc de lămâie
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 linguriţă fruct stea măcinat
  • 50 g jeleu de gutui

 

Mod de preparare:

Fierbeţi fructele stea, vinul, 300 ml apă şi zahărul. Tăiaţi lămâia rondele subţiri. Curăţaţi gutuile, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le felioare. Fierbeţi-le împreună cu rondelele de lămâie, în suc, 30-35 de minute.

Incingeţi cuptorul la 180°C. Pentru aluat, amestecaţi untul, zahărul şi sarea până devine un amestec cremos. Incorporaţi ouăle, treptat, încorporaţi pe rând, făina, amidonul, praful de copt, migdalele şi laptele. Intindeţi aluatul într-o tavă unsă, în prealabil, cu grăsime, aşezaţi gutuile şi coaceţi prăjitura circa 25 de minute.

Pentru bezea, fierbeţi zahărul cu 50 ml apă circa1 minut, până obţineţi un sirop. Bateţi spumă albuşurile, sucul de lămâie şi sarea, apoi turnaţi încet siropul fierbinte. Bateţi în continuare până obţineţi o spu­mă cremoasă şi închegată.

Bateţi spuma într-o baie de apă rece şi aromaţi cu fructul stea măci­nat. Puneţi bezeaua într-un dispozitiv pentru şpriţat şi şpriţaţi-o peste gutui. Coaceţi prăjitura alte 20-25 de minute, lăsaţi-o să se răcească şi, cât încă este caldă, ungeţi-o cu jeleul de gutui.

Prăjitură cu gutui

Prajitura cu gutui2.jpg Prajitura cu gutui4.jpg Prajitura cu gutui3.jpg Prajitura cu gutui.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.