Prajitura cu glazura si crema de cacao

Printeaza

Prajitura cu glazura si crema de cacao din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, cacao, unt, ciocolata cu lapte, lapte.

Ingrediente: Prajitura_cu_crema_de_cacao_si_glazura_de_ciocolata

  • 200 g unt
  • 12 linguri zahăr
  • 5 ouă
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 5 ouă
  • 2 linguri cacao
  • 12 linguri zahăr
  • 25g g unt

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

  • 1 ciocolată cu lapte
  • puţin unt
  • 1 lingură lapte

Mod de preparare:

Pentru foi, pui într-o crăticioară pe baie de aburi untul, împreună cu cele 12 linguri zahăr şi laşi să se topească, iei deoparte şi adaugi 5 ouă, unul câte unul şi, la final, 400 g făină şi praful de copt.

Formezi un aluat din care întinzi 3 foi subţiri, pe care le coci pe dosul tăvii. Compoziţia trebuie ţinută la cald.

Pentru cremă, baţi pe baie de aburi 5 ouă, cu 2 linguri cacao şi cu 12 linguri zahăr.

O iei deoparte şi, când s-a răcit compoziţia, o amesteci cu un pachet (250 g) de unt gras, lăsat să se înmoaie puţin la temperatura camerei.

Umpli foile şi deasupra întinzi o glazură preparată din ciocolata cu lapte topită pe baie de aburi, împreună cu o lingură cu lapte şi puţin unt. Laşi prăjitura până a doua zi, să se înmoaie foile.

Prajitura cu glazura si crema de cacao

Prajitura_cu_crema_de_cacao_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.